Laiškas Lietuvai

Šiandien taip norisi lengvumo. Tokio lengvumo, kai ryte pažvelgus pro langą į niūriausią dangų ar nesiliaujantį lietų, tau neliūdna. Nes šiandien tu kursi naują dieną. Įsivaizduok, kokia tai laimė! Nepriklausomai nuo to, kas buvo vakar, ar kas laukia rytoj, šiandien tu esi kūrėja. Kažko naujo? Na, taip. Ekonominio gerbūvio? Na taip, bet čia tik pasekmė. O visko pradžia – tavo savivertė. Priimk save su visais savo netobulumais ir nepasiekimais, primink sau, kokia nuostabi esi. Visata meilės sau atseikėjo po lygiai. Jos praradimą pateisiname praeities šmėklomis kaip nenuginčijamą tautos duotybę. Bet diena, kai viskas gali keistis, yra dabar. Koks neapsakomas gerumas yra pradėti dieną su šypsena sau ir dalintis ja. Nes ji kaip šiltoji oro masė tirpdo ledinius žvilgsnius, tirpdo mūsų baimes. Baimes laisvai ir švariai bendrauti.
Laisvė mums davė daug daugiau nei tik vartus į tolimas keliones su poilsiu po palme. Laisvė – tai pasirinkimas, kokiais norime būti, laisvė mylėti save, laisvė – priimti ir gerbti kitus. Ir nors savivertė yra savęs refleksija, pasitikėjimas, savigarba, orumas, tikėjimas savimi, būtent jos labiausiai pritrūksta santykiuose su kitais. Mes įpratę gintis, nes įpratę būti puolami. Mes puolame, kad mūsų nepultų. Prisiminkime savivertę ir sugretinkime ją su savo emocine higiena. Švaria, linksma, be ašarų ir pagirių. Būkime vieni kitiems šviesiais kunigais, išklausančiais ir neteisiančiais. Būkime gyvybingais upeliais, sutekančiais į vieną didelę upę.

Lengvos dienos lengva atmintinė:
  • -       Pasveikinkim kuo daugiau tiesiog lengvu „Labas rytas“.
  • -      Būkim mandagūs. Vartokim “prašau” ir “ačiū”, ir „atsiprašau“. Čia tikra magiška trijulė. Praveria daug durų.
  • -      Nuoširdžiai pagirkim nors du (įskaitant save).
  • -     Pabūkime keistuoliais, paniūniuokime „ Geltonų plytų kelias kiekvienam nutiestas...”. Apie tai, kaip siekiant tikslo, galima mėgautis ėjimu link jo.
  • -      Būkime atidūs, kalbinkime vaikus.
  • -       Matykime vieni kitus ir nevažiuokime per raudoną, visomis prasmėmis.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Namai, kuriuose nemiega vaikai

Emigracija

(Ne)harmonija